SPOED afspraak maken
maarten2

Wortelkanaal­behandeling in Enschede (Boekelo)

Wortelkanaalbehandeling bij Tandartspraktijk Boekelo

Heeft u een wortelkanaalbehandeling nodig of zoekt u informatie? Tandartspraktijk Boekelo helpt u graag verder.

Het zichtbare gedeelte van uw gebit bestaat uit tanden en kiezen. Onder het tandvlees en in het kaakbot bevinden zich wortels, die ervoor zorgen dat tanden en kiezen in de kaak vastzitten. Door elke wortel loopt een wortelkanaal dat levend weefsel, zoals zenuwvezels en kleine bloedvaten, bevat. Als dit weefsel ontstoken is, kan dat erg pijnlijk zijn.

Marloes

Wanneer heeft u een wortelkanaalbehandeling nodig?

Als het levende weefsel in het wortelkanaal ontstoken is, of ontstoken is geweest, herstelt dat niet meer. U heeft dan een wortelkanaalbehandeling nodig, om het aangetaste weefsel te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan kan het kaakbot gaan ontsteken, waardoor tanden en kiezen los kunnen raken. Een tand of kies kan ook extra versteviging nodig hebben. Met een wortelkanaalbehandeling kan dan extra houvast gemaakt worden voor het plaatsen van een kroon of brug.

Wat houdt een wortelkanaalbehandeling in?

Het doel van een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, is het verwijderen van het ontstoken tandweefsel. Voordat we een wortelkanaalbehandeling uitvoeren, maken we eerst röntgenfoto’s om te kijken waar de ontsteking zit. Vervolgens plaatsen we een lokale verdoving, zodat u van de behandeling (vrijwel) niets voelt. Daarna openen we uw tand of kies en maken we het wortelkanaal goed schoon. Tot slot vullen we het wortelkanaal en sluiten we uw tand of kies weer af met een vulling.

Pijn

Over pijn tijdens wortelkanaalbehandelingen gaan veel verhalen rond. Mensen maken zich onnodig zorgen. We verdoven de tand of kies goed, waardoor u van de behandeling (vrijwel) niets voelt.

Resultaat

Het succespercentage van een wortelkanaalbehandeling is hoog. De tand of kies hoeft niet getrokken te worden en functioneert na de behandeling weer goed. Soms kan het nodig zijn een kroon om een kroon te plaatsen. Dit om ervoor te zorgen dat het wortelkanaal niet weer gaat ontsteken en om uw tand of kies te verstevigen. Bij kroon/brugwerk vindt u hierover meer informatie.

U kiest voor Tandartspraktijk Boekelo omdat

  • wij een moderne tandartspraktijk zijn
  • we goed bereikbaar zijn vanuit Enschede en Haaksbergen
  • we kleinschalig zijn en persoonlijke aandacht voor elke patiënt hebben

Heeft u nog vragen over onze behandelingen, of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.


meld je aan bij onze praktijk

Vul hiernaast het formulier in en we zien u graag als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk.

Of maak telefonisch een afspraak via 053-4282793.

De tandartspraktijk van Boekelo

persoonlijke aandacht voor een mooier gebit!