SPOED afspraak maken
maarten1

Kunstgebit in Enschede (Boekelo)

Kunstgebit laten plaatsen bij tandartspraktijk Boekelo

De overstap naar een kunstgebit

Het vervangen van eigen tanden naar een kunstgebit is best ingrijpend. Het streven is natuurlijk om uw gebit zo lang mogelijk gezond te houden. Echter is het aanmeten van een kunstgebit in sommige gevallen de beste oplossing. Wij doen er bij Tandartspraktijk Boekelo alles aan om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Redenen voor een kunstgebit

De voornaamste redenen zijn ernstige tandvlees ontstekingen die soms gepaard gaan met:

 • Losstaande tanden of kiezen
 • Pijn
 • Verminderde functie (niet goed kunnen kauwen)

Ook medicatiegebruik kan hier een oorzaak van zijn. Onze tandarts bespreekt wanneer en of het de beste optie is om een kunstgebit te laten plaatsen.

 

maarten2

Voorbereiding voor het plaatsen van een kunstgebit

Voordat uw overgebleven tanden of kiezen verwijderd worden, wordt er eerst een afdruk gemaakt voor een noodprothese (immediaat prothese). Deze wordt direct na de ingreep geplaatst. Dit voorkomt zwelling en u gaat meteen met uw nieuwe tijdelijke gebitsprothese naar huis.

Beetbepaling en afdruk van gebit

Er wordt een afdruk van de kaken gemaakt. Dit doen we met een afdruklepel. Tijdens het maken van d afdruk moet u even door de neus ademen. U kan een vol gevoel in de mond overhouden. Daarna maken we nog wat andere type afdrukken. Dit gebeurt met zowel dun als dikker afdrukmateriaal. Vervolgens wordt er een beetplaat gemaakt. Dit doen we om de positie van de boven- en onderkaak te bepalen. Tijdens het dichtbijten mogen de kiezen immers niet links of rechts van elkaar afglijden.

De kleur van het kunstgebit

U wilt natuurlijk dat de kleur van het kunstgebit zo dicht mogelijk bij het eigen gebit ligt. Echter kan het zijn dat uw eigen gebit vergeeld is. Het zou daarom kunnen dat we aanbevelen om het kunstgebit wat witter te maken. We proberen te voorkomen dat dit er onnatuurlijk uitziet. Dit overleggen we uiteraard eerst met u.

Waarom zou u bij tandartspraktijk Boekelo kiezen voor een kunstgebit?

Tandartspraktijk Boekelo is specialist in het aanmeten van gebitsprotheses. Het techniekwerk wordt verzorgd door Excent Protheva in Enschede. Excent Protheva maakt zeer hoogwaardige protheses van zeer hoge kwaliteit.

Neem contact met ons op voor meer informatie over behandelingen

Onze moderne tandartspraktijk bevindt zich in Boekelo. De praktijk is uitstekend bereikbaar vanuit Enschede en Haaksbergen. Wij hebben maar één doel: u voorzien van de beste mondzorg. Wilt u meer informatie over één van onze behandelingen, neem dan contact met ons op!

  meld je aan bij onze praktijk

  Vul hiernaast het formulier in en we zien u graag als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk.

  Of maak telefonisch een afspraak via 053-4282793.

  De tandartspraktijk van Boekelo

  persoonlijke aandacht voor een mooier gebit!