SPOED afspraak maken
maarten1

Kroon/brugwerk in Enschede (Boekelo)

Kroon/brugwerk laten plaatsen bij tandartspraktijk Boekelo

Wat houdt het plaatsen van kronen/brugwerk in?

Soms is er de noodzaak om een kroon of brugwerk te plaatsen. De deskundigen van onze tandartspraktijk in Boekelo kiezen voor kronen of brugwerk op het moment dat een tand of kies niet meer gevuld kan worden. Is dit het geval dan zijn er bepaalde esthetische en functionele eisen waar we naar gaan kijken om het probleem in uw gebit op te lossen. Het aanbrengen van een kroon of brug in uw gebit is dan vaak de juiste keuze.

 

maarten2

Wanneer een kroon?

Als op een bepaald moment een vulling te groot is, dan kan er worden gekozen voor een kroon. Ook na een wortelkanaalbehandeling is het advies vaak om de tand of kies te kronen.

Met een kroon kan de oorspronkelijke vorm worden teruggebracht en kan de aansluiting met de naastgelegen tanden of kiezen worden hersteld. Een kroon is glad en heeft de juiste vorm, hierdoor is het makkelijker schoon te houden en ontstaan er minder snel opnieuw gaatjes.

Een kroon kan soms ook nodig zijn wanneer een kies of tand is verzwakt door een wortelkanaal behandeling en deze dus sneller kan breken.

Een kroon is een soort dopje van keramiek dat over de stomp (ongeslepen kies) heen valt.
Qua vorm en kleur ziet het eruit als een echte tand of kies. Al ons kroon- en brugwerk wordt gemaakt door Verberne tandtechniek in de Sint Isidorushoeve.

Brug

Als er één of meerdere tanden of kiezen ontbreken kan een brug een mooie uitkomst bieden. Hierbij worden minimaal twee tanden als pijler gebruikt. Deze zullen dus omslepen moeten worden.

Er wordt vaak voor een brug gekozen als er al vullingen in de tanden of kiezen zitten die als pijler gebruikt gaan worden. Het is namelijk jammer om een gave tand of kies te omslijpen. In dit geval zou er eerder worden gekozen voor een implantaat.

Aan de pijlers wordt een tussendeel gemaakt, de zogenaamde dummy of dummy’s. Dat zijn één of meerdere tanden of kiezen die net boven het tandvlees zweven. Een brug zit vast in de mond en is dus niet uitneembaar zoals bijvoorbeeld een plaatje of frame.

Neem contact met ons op voor meer informatie over behandelingen

Onze moderne tandartspraktijk bevindt zich in Boekelo. De praktijk is uitstekend bereikbaar vanuit Enschede en Haaksbergen. Wij hebben maar één doel: u voorzien van de beste mondzorg. Wilt u meer informatie over één van onze behandelingen, neem dan contact met ons op!

    meld je aan bij onze praktijk

    Vul hiernaast het formulier in en we zien u graag als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk.

    Of maak telefonisch een afspraak via 053-4282793.

    De tandartspraktijk van Boekelo

    persoonlijke aandacht voor een mooier gebit!