SPOED afspraak maken
maarten2

Mondhygiënist in Enschede (Boekelo)

Mondhygiënist Tandartspraktijk Boekelo

Heeft u last van bloedend tandvlees, gevoelige tanden of een slechte adem? Bij tandartspraktijk Boekelo staat een vakbekwaam team van professionals klaar om uw gebit en tandvlees gezond te maken en te houden.

Aan de basis van een gezond gebit staat gezond tandvlees. Vaak merkt u zelf niet dat er problemen in uw mond sluimeren. Een mondhygiënist kan deze problemen constateren en oplossen, voordat ze uitgroeien tot bedreigingen voor de gezondheid van uw gebit.

Marloes

Wat doet een mondhygiënist?

Mondgezondheid is belangrijk. Een mondhygiënist zorgt ervoor dat uw gebit en tandvlees in optimale conditie komen door deze grondig te reinigen. Er kan tandsteen ontstaan wanneer tandplak niet regelmatig verwijderd wordt. Tandsteen kan leiden tot tandvleesontstekingen en gaatjes. Een mondhygiënist kan tandvleesontstekingen behandelen en onherstelbare schade aan uw gebit voorkomen. Daarnaast geeft een mondhygiënist advies over het gezond houden van uw gebit.

Wat is het verschil tussen een preventieassistent en een mondhygiënist?

Een mondhygiënist houdt zich alleen bezig met het reinigen van het gebit en geeft advies over het onderhouden ervan. Een preventieassistent kan het gebit ook reinigen, maar mag dit niet zo diep doen als een mondhygiënist. Verder bereidt een preventieassistent bepaalde behandelingen voor en voert ook preventieve handelingen uit.

 

In onze moderne, kleinschalige tandartspraktijk Boekelo werkt de tandarts samen met een mondhygiëniste en preventieassistente. De preventieassistente is een spil tussen de tandarts en mondhygiëniste. Niet voor alle behandelingen hoeft u naar de mondhygiëniste. Als de preventieassistente deze kan uitvoeren bespaart u kosten en voorkomt u overbehandeling.

Wanneer is een bezoek aan een mondhygiënist aan te raden?

Een bezoek aan een mondhygiënist is aan te raden wanneer u last heeft van ontstoken of bloedend tandvlees, tandsteen, gevoelige of verkleurde tanden, slechte adem of wanneer u regelmatig gaatjes heeft. Een mondhygiënist geeft ook nazorg bij implantaten.

Waarom komt u naar de mondhygiëniste van Tandartspraktijk Boekelo?

  • Tandartspraktijk Boekelo beschikt over een EMS Airflow apparaat, waarmee uw gebit op een intensieve én pijnloze manier (met warm water) wordt schoongemaakt
  • Onze mondhygiëniste zorgt met een persoonlijke en specialistische aanpak voor een goed en gezond gebit én een stralende lach
  • Tandartspraktijk Boekelo is goed bereikbaar vanuit Enschede en Haaksbergen

Wilt u meer informatie, of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op


meld je aan bij onze praktijk

Vul hiernaast het formulier in en we zien u graag als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk.

Of maak telefonisch een afspraak via 053-4282793.

De tandartspraktijk van Boekelo

persoonlijke aandacht voor een mooier gebit!