SPOED afspraak maken
maarten1

Kunstgebit in Enschede (Boekelo)

Prothese laten plaatsen bij Tandartspraktijk Boekelo

Zorgeloos en zelfverzekerd kunnen eten, praten en lachen is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet als u enkele tanden en/of kiezen mist. Een gebitprothese, vaak ook kunstgebit genoemd, is dan een manier om uw gebit weer goed te laten functioneren en u uw natuurlijke lach terug te geven. Bent u toe aan een kunstgebit? Tandartspraktijk Boekelo staat voor u klaar.

Doordat mensen tegenwoordig regelmatig naar de tandarts gaan, houden ze langer hun eigen tanden en kiezen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er tanden en kiezen verloren gaan. Dan zijn er verschillende mogelijkheden om deze te vervangen door gebitsprotheses. Het maken van een prothese is maatwerk. Het aanmeten ervan gebeurt nauwkeurig, zodat de prothese zo perfect mogelijk past. De bedoeling ervan is immers dat het de functies, die de originele tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt.

 

maarten2

Soorten gebitsprotheses

Er zijn twee soorten gebitsprotheses: een gedeeltelijk kunstgebit (partiële prothese) of een volledig kunstgebit (volledige prothese).

Partiële prothese

Met een partiële prothese kunnen gaten van ontbrekende tanden of kiezen opgevuld worden. Gezonde tanden worden gebruikt als basis voor de bevestiging van de prothese. Een partiële prothese kan zelf uit de mond gehaald worden, wat het reinigen ervan vergemakkelijkt. Dit in tegenstelling tot een brug of implantaat.

Volledige prothese

Zijn alle tanden en kiezen verloren dan is een volledige gebitsprothese de oplossing. Er is verschil tussen een uitneembare en een vaste prothese. Bij een vaste prothese worden implantaten geplaatst, waarop de prothese vastgeklikt kan worden (de klikprothese). De prothese kan overigens wel weer zelf uit de mond gehaald worden voor reiniging.

Een prothese bij Tandartspraktijk Boekelo

Als u nog eigen tanden en kiezen heeft kan het kiezen voor een kunstgebit een lastige beslissing zijn. In onze moderne, kleinschalige tandartspraktijk vlakbij Enschede adviseren we u graag over de mogelijkheden die er voor u zijn en welke oplossing voor u het beste is. Persoonlijke aandacht voor u als patiënt is onze eerste prioriteit.

Heeft u nog vragen over onze behandelingen, of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.


meld je aan bij onze praktijk

Vul hiernaast het formulier in en we zien u graag als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk.

Of maak telefonisch een afspraak via 053-4282793.

De tandartspraktijk van Boekelo

persoonlijke aandacht voor een mooier gebit!