SPOED afspraak maken
maarten1

Implantologie Enschede (Boekelo)

Implantologie behandeling in Enschede (Boekelo)

Behandeling van implantaten

Implantologie bij Tandartspraktijk Boekelo

Tandartspraktijk Boekelo heeft de expertise om diverse tandheelkundige behandelingen uit te voeren. Ook voor het plaatsen van één of meerdere implantaten kunt u bij ons terecht.

 Net als een loszittend kunstgebit, kunnen missende tanden of kiezen problemen geven tijdens het kauwen, praten en lachen. Wanneer ook de wortels van de tanden of kiezen missen of zijn aangetast, is het plaatsen van implantaten een goede en langdurige (meer dan 10 jaar) oplossing om het gebit te verbeteren.

maarten2

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel, die de originele tandwortel vervangt en geplaatst wordt in het kaakbot. Een implantaat is gemaakt van titanium en ziet eruit als een soort schroef. Deze schroef is de basis voor een kroon of brug die hier bovenop geplaatst kan worden. Het implantaat kan ook gebruikt worden om een prothese (klikgebit) op vast te klikken.

Het plaatsen van een implantaat gebeurt onder plaatselijke verdoving. Daarna moet het implantaat eerst in het kaakbot vastgroeien. Dat duurt ten minste twee maanden. Als dat gebeurd is, wordt de kroon, brug of prothese gemaakt en geplaatst.

Voordelen implantaten

Wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist of last heeft van een loszittend kunstgebit, kunt u hiervan de nodige problemen ondervinden; goed kauwen is lastig, sommige woorden kunt u minder goed uitspreken of lachen maakt u onzeker. Dan bieden implantaten uitkomst. Implantaten worden algemeen gezien als de beste methode voor het vervangen van tanden en/of kiezen, omdat ze meerdere voordelen hebben. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Implantaten zien eruit en voelen als natuurlijke tanden
  • Implantaten zijn stabiel, omdat ze in het kaakbot vastgezet zijn
  • Implantaten zijn duurzaam, ze gaan vele jaren mee
  • Met implantaten kunt u weer normaal eten, praten en lachen

Tandartspraktijk Boekelo

  • is een moderne tandartspraktijk met veel expertise
  • is goed bereikbaar vanuit Enschede en Haaksbergen
  • is kleinschalig
  • heeft persoonlijke aandacht voor elke patiënt

Zoekt u een implantoloog in de omgeving van Enschede? Neem dan contact op met Tandartspraktijk Boekelo. We beantwoorden graag uw vragen of maken meteen een afspraak voor u.


meld je aan bij onze praktijk

Vul hiernaast het formulier in en we zien u graag als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk.

Of maak telefonisch een afspraak via 053-4282793.

De tandartspraktijk van Boekelo

persoonlijke aandacht voor een mooier gebit!