SPOED afspraak maken
maarten1

Kroon/brugwerk in Enschede (Boekelo)

Kroon- of brugwerk bij Tandartspraktijk Boekelo

In onze moderne, kleinschalige tandartspraktijk in Boekelo (bij Enschede), voeren we veel tandheelkundige behandelingen uit. Vanzelfsprekend kunt u voor het plaatsen van een kroon of brug bij ons terecht. 

 Wanneer u één of meerdere ontbrekende, beschadigde, slecht gevormde of verkleurde tanden of kiezen heeft, kan een kroon of een brug een mooie oplossing voor u zijn. Kronen en bruggen zijn blijvende vervangingen voor tanden en kiezen. Na het plaatsen van een kroon of brug ziet uw gebit er niet alleen mooier uit, kauwen is ook makkelijker doordat beschadigde of ontbrekende tanden zijn vervangen.

 

maarten2

Wat is een kroon?

Een kroon is een blijvende vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies. Het is een kapje dat precies over de tand of kies past en op deze tand of kies wordt vastgelijmd. Als wij een kroon plaatsen, krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Wat is een kroon?

Een kroon is een blijvende vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies. Het is een kapje dat precies over de tand of kies past en op deze tand of kies wordt vastgelijmd. Als wij een kroon plaatsen, krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Wat is een brug?

Als één of meer tanden en/of kiezen ontbreken, maken we een brug. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een brugtussendeel. De kronen worden geplaatst aan weerszijden van de ontbrekende tanden of kiezen. Daartussen zit het brugtussendeel, dat bestaat uit één of meer kunsttanden of -kiezen die de ontbrekende tanden of kiezen vervangen.

Wanneer en hoe wordt een kroon of brug geplaatst?

U heeft een kroon nodig, als er niet genoeg houvast is voor een vulling, Dat kan gebeuren wanneer uw tand of kies beschadigd is door bijvoorbeeld een grote vulling, een ongeval of een wortelkanaalbehandeling. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het plaatsen van een kroon om het uiterlijk van een verkleurde of slecht gevormde tand of kies te verbeteren.

Als u één of meerdere tanden en/of kiezen mist, zal een brug u helpen beter te kunnen kauwen. Het verbetert bovendien ook het uiterlijk van uw gebit. U kunt daarnaast ook een brug laten plaatsen om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan.

Voor het plaatsen van een kroon of brug zijn twee behandelingen nodig. Tijdens de eerste behandelsessie maken we ruimte voor de kroon of brug. Daarvoor slijpen we de tand of kies in de juiste vorm. Daarna maken we een afdruk van uw gebit, zodat de kroon of brug precies passend gemaakt kan worden. U krijgt een tijdelijke kroon of brug om de bewerkte tanden of kiezen te beschermen. Als uw kroon of brug gemaakt is, plaatsen we deze in de tweede behandelsessie. Tot slot maken we een röntgenfoto om te kijken of de kroon of brug goed past. Een mooi vol gebit is het resultaat.

 Meer weten of direct een afspraak maken?

Heeft u nog vragen of wilt u direct een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op. Bij Tandartspraktijk Boekelo ontvangen we u graag.


meld je aan bij onze praktijk

Vul hiernaast het formulier in en we zien u graag als nieuwe patiënt bij ons in de praktijk.

Of maak telefonisch een afspraak via 053-4282793.

De tandartspraktijk van Boekelo

persoonlijke aandacht voor een mooier gebit!